IBS

FODMAP-ruokavalioon sopivat Lucian päivän pullat

5 virhettä FODMAP-ruokavalion noudattamisessa

Suolistoystävälliset Lucianpäivä-pullat sopivat FODMAP-ruokavaliota noudattaville, mutta maistuvat muillekin.


Suolistoystävälliset FODMAP-ruokavalioon sopivat Lucianpäivä-pullat

Tarvittavat ainesosat:

  • 200g gluteenittomia jauhoja
  • 150g kaurajauhoja
  • 2 tl psylliumjauhetta
  • 100g sokeria
  • aavistus sahramia
  • hyppysellinen suolaa
  • 0,5 pss kuivahiivaa
  • 60g voita (laktoositonta)
  • 2,5 dl kaurajuomaa
  • 2 kananmunaa
  • (rusinoita koristeluun)

Ohje:

Sulata voi. Lisää kaurajuoma ja kevyesti sekoitetut kananmunat.

Lisää sahrami ja sokeri. Anna maustua hetken.

Sekoita jauhot ja muut kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa.

Sekoita jauhoseos nesteeseen hiljalleen sekoittaen. Taikina jää löysähköksi.

Anna kohota 1 tunnin ajan. (Vinkki! kokeile tässä välissä rauhoittavaa hengitysharjoitusta.)

Levitä gluteenitonta jauhoseosta pöydälle ja pyörittele tankoja taikinasta. Kääntele tangot rullalle kummastakin päästä. Jätä kohoamaan n. 30 minuutiksi. Voitele kauramaidolla.

Koristele rusinoilla, mikäli vatsasi sallii rusinoiden syönnin.

Paista uunissa 10-12 minuuttia, 225°C.

Herkuttele pullien ollessa vielä lämpimiä.