Suolistoystävälliset Lucianpäivä-pullat sopivat FODMAP-ruokavaliota noudattaville, mutta maistuvat muillekin.


Suolistoystävälliset FODMAP-ruokavalioon sopivat Lucianpäivä-pullat

Tarvittavat ainesosat:

  • 200g gluteenittomia jauhoja
  • 150g kaurajauhoja
  • 2 tl psylliumjauhetta
  • 100g sokeria
  • aavistus sahramia
  • hyppysellinen suolaa
  • 0,5 pss kuivahiivaa
  • 60g voita (laktoositonta)
  • 2,5 dl kaurajuomaa
  • 2 kananmunaa
  • (rusinoita koristeluun)

Ohje:

Sulata voi. Lisää kaurajuoma ja kevyesti sekoitetut kananmunat.

Lisää sahrami ja sokeri. Anna maustua hetken.

Sekoita jauhot ja muut kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa.

Sekoita jauhoseos nesteeseen hiljalleen sekoittaen. Taikina jää löysähköksi.

Anna kohota 1 tunnin ajan. (Vinkki! kokeile tässä välissä rauhoittavaa hengitysharjoitusta.)

Levitä gluteenitonta jauhoseosta pöydälle ja pyörittele tankoja taikinasta. Kääntele tangot rullalle kummastakin päästä. Jätä kohoamaan n. 30 minuutiksi. Voitele kauramaidolla.

Koristele rusinoilla, mikäli vatsasi sallii rusinoiden syönnin.

Paista uunissa 10-12 minuuttia, 225°C.

Herkuttele pullien ollessa vielä lämpimiä.

Nämä artikkelit saattavat kiinnostaa sinua

See everything
article image
Resepti
Suolistoystävällinen ruokaviikko: Tiistai
Julkaistu 05 huhtikuuta 2023
article image
Resepti
Suolistoystävällinen ruokaviikko: Perjantai
Julkaistu 08 huhtikuuta 2022
article image
Resepti
Suolistoystävällinen ruokaviikko: Torstai
Julkaistu 07 huhtikuuta 2022