Resepti

Suolistoystävällinen ruokaviikko: keskiviikko

06.04.2022

pähkinäinen kasviswok

Suolistoystävällinen ruokaviikko on nyt puolessavälissä! Tässä reseptit keskiviikolle:

Aamupala: KAURAINEN PUOLUKKAPUURO (2 annosta)

  • 5 dl vettä
  • 2 dl puolukoita (tai muita marjoja)
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita (voit käyttää myös 1 dl kaurahiutaleita ja 1 dl kauralesettä)

Mittaa vesi, puolukat ja sokeri kattilaan ja keitä kunnes puolukat hieman pehmenevät. Soseuta halutessasi puolukat sauvasekoittimella. Lisää hiutaleet / leseet ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Jäähdytä puuro ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa esimerkiksi maidon tai rahkan kanssa.

Lounas: Pähkinäinen kasviswok



  • 1½ dl saksan- tai pekaanipähkinöitä
  • ½-1 mieto punainen chili
  • 3 cm tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 - 3 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 100g lehtikaalia
  • ½ ps (225 g) perunanuudeleita (esim. Rooty)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • 2-3 rkl soijakastiketta
  • paistamiseen rypsiöljyä

Paahda pähkinät wokpannussa ilman rasvaa niin, että ne saavat vähän väriä. Ota pähkinät pois pannulta. Pese kaikki kasvikset. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi, suikaloi paprika. Hienonna chili, kuori ja raasta inkivääri, kuori ja pilko valkosipuli. Irrota lehtikaalit lehtiruodosta, revi pienemmiksi.

Kuumenna pannussa loraus rypsiöljyä ja kuullota siinä valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää porkkanasuikaleet ja hetken kuluttua paprika, wokkaile n. 10 min, jätä kasviksiin purutuntumaa. Lisää pannulle perunanuudelit ja lehtikaali. Sekoita limetin mehu, sokeri ja soijakastike keskenään, kaada wokkiin. Lisää pinnalle paahdetut pähkinät.

Päivällinen: Uunibataatit + fetatäyte

uunibataatti ja fetatäyte

4 bataattia

Täyte:

  • 400g turkkilaista jogurttia
  • 200g fetajuustoa
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ ruukkua korianteria
  • ripaus mustapippuria

Halkaise pestyt bataatit pituussuunnassa. Sivele leikkuupinnat kevyesti öljyllä ja pistele ne haarukalla. Kypsennä leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisessa uunissa 30-50 minuuttia bataattien paksuudesta riippuen, kokeile kypsyyttä haarukalla. Valmista paistamisen aikana täyte.

Murustele fetajuusto kulhoon esim. haarukalla. Sekoita joukkoon jogurtti, sitruunamehu, korianteri ja mustapippuri. Tarjoile bataattien ja salaatin kanssa.

Huom! jos suolistosi ei siedä bataattia, valitse niiden tilalle hyvä, jauhoinen uuniperunalajike.

Jälkkäri: Hedelmäsalaatti + raejuusto

Nämä artikkelit saattavat kiinnostaa sinua

See everything
article image
Resepti
Suolistoystävällinen ruokaviikko: Tiistai
Julkaistu 05 huhtikuuta 2023
article image
Resepti
Suolistoystävällinen ruokaviikko: Perjantai
Julkaistu 08 huhtikuuta 2022
article image
Resepti
Suolistoystävällinen ruokaviikko: Torstai
Julkaistu 07 huhtikuuta 2022