Resepti

Suolistoystävällinen ruokaviikko: tiistai

sushibowl

Suolistoystävällinen ruokaviikko on käynnissä! Ruoka-arkea helpottamaan suunnittelimme käyttöösi suolistoystävällisen ruokalistan. Tässä tiistain reseptit sinulle ja suolistollesi, ole hyvä!

Lounas: Lempeä kanakeitto

  • pala purjoa
  • 2-3 porkkanaa
  • ½-1 palsternakka
  • 1rkl öljyä
  • 400g broilerin fileesuikaleita (voit käyttää myös esim mifu- tai soijasuikaleita tai tofua)
  • 1-2rkl mietoa currytahnaa
  • 2 kerää riisinuudeleita
  • 1,5 l vettä
  • 100g sulatejuustoa
  • 1pss pakastemaissia

Halkaise purjo ja huuhtele huolellisesti, pilko. Kuori ja huuhtele porkkanat ja palsternakka, kuutioi. Kuumenna vesi kattilassa, lisää currytahna, porkkanat ja palsternakka. Anna kiehua 10-15 min, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Ruskista sillä välin broilerisuikaleet pannulla öljyssä. Lisää purjo ja kuullota hetki. Lisää paistettu broileri-purjoseos, pakastemaissit ja sulatejuusto keiton joukkoon ja keitä miedolla lämmöllä kunnes sulatejuusto on sulanut. Lisää lopuksi riisinuudelit ja anna niiden pehmentyä muutaman minuutin ajan. Tarjoa lisänä kauraleipää tms. 

Välipala: Mikromukikakku (1 mukillinen)

  • 4 rkl kaurajauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • ⅓ tl leivinjauhetta
  • 2 rkl maitoa
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • ½ dl mustikoita

Sekoita kaikki ainekset mustikoita lukuun ottamatta mukissa. Lisää lopuksi mustikat ja kaada massa mukiin. Kypsennä mikrossa täydellä teholla ( 800 W) noin 1½ - 2 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, sillä leivonnainen on kuuma! Syö siltään tai herkuttele vaniljakastikkeen kera.

Päivällinen: Sushibowl



Sushiriisi:

  • 3 dl sushiriisiä
  • 4 dl vettä
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 1rkl sokeria
  • ½ tl suolaa

Lisäksi:

  • lohta (kylmäsavu tai graavi)
  • ituja (esim. sinimailanen tai silmusalaatti)
  • kurkkua
  • retiisiä
  • norimerilevää
  • tarjoiluun soijakastiketta

Huuhtele sushiriisi siivilässä runsaalla vedellä kunnes vesi on kirkasta. Lisää riisi kattilaan ja mittaa päälle 4 dl vettä, anna seisoa 10 min. Keitä riisiä keskilämmöllä kantta avaamatta 10 min. Laita liedestä virta pois ja anna hautua kannen alla vielä 15 min. Älä avaa kantta missään vaiheessa! Anna riisin jäähtyä. Sekoita riisiviinietikka, suola ja sokeri keskenään. Sekoita seos puuhaarukalla varovasti käännellen sushiriisin joukkoon.

Pilko sushibowlin lisukkeitä pienemmiksi paloiksi / suikaleiksi. Laita kulhojen pohjalle valmista sushiriisiä ja kokoa täytteet päälle oman mielen mukaan. Tarjoile halutessasi soijakastikkeen kera.

Huom! voit hyödyntää sushibowlin täytteenä edelliseltä päivältä tähteeksi jäänyttä appelsiinilohta!

Iltapala: Kauramarjapuuro 

  • 5 dl vettä
  • 2 dl puolukoita (tai muita marjoja)
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita (voit käyttää myös 1 dl kaurahiutaleita ja 1 dl kauralesettä)

Mittaa vesi, puolukat ja sokeri kattilaan ja keitä kunnes puolukat hieman pehmenevät. Soseuta halutessasi puolukat sauvasekoittimella. Lisää hiutaleet / leseet ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Jäähdytä puuro ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa esimerkiksi maidon tai rahkan kanssa.